Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Knmi Waarschuwingen Overijssel

KNMI geeft geen waarschuwingen meer af voor noodweer

Code geel ingetrokken voor heel Nederland

Geen gevaar meer voor schade of overlast

Gisteravond gaf het KNMI code geel af voor het hele land. De waarschuwing gold voor zware regenval, hagel en onweer. Vanmiddag heeft het KNMI de code geel ingetrokken. Het gevaar voor schade of overlast is geweken.

Het KNMI geeft code geel af wanneer er bijzondere weersituaties zijn die gevaarlijk kunnen zijn of kunnen leiden tot schade of overlast. In het geval van noodweer wordt code geel afgegeven voor zware regenval, hagel en onweer.

De waarschuwing gold gisteravond voor het hele land. In de provincies Overijssel en Gelderland gold de waarschuwing al vanaf maandagavond. In de andere provincies ging de waarschuwing dinsdagavond in. De waarschuwing gold tot woensdagochtend 13.00 uur.

Het KNMI adviseerde mensen om maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Zo werd geadviseerd om losse spullen op te bergen en ramen en deuren te sluiten.

Nu de code geel is ingetrokken, is het gevaar voor schade of overlast geweken. Het KNMI adviseert mensen om toch alert te blijven op het weer, omdat er nog wel plaatselijke buien kunnen voorkomen.


Komentar